Schaatsonderbinders Info

Wij zijn heel blij dat u zich dit seizoen (weer) heeft aangemeld als schaatsonderbinder.
De taak van de schaatsonderbinders is het helpen van de kinderen bij het vastmaken van de schaatsen en, voor zover mogelijk, de kinderen leren zelf de schaatsen onder te binden. Dit is voor de les, maar ook tijdens de lessen als er kinderen zijn waarbij de schaats(en) niet goed zitten.
Let op: Friese doorlopers hebben een linker- en rechterschaats dus doe ze svp aan de goede voet en bij easy-gliders s.v.p. de sluiting aan de buitenkant van de voet.

Wilt u ook de scherpte van de schaatsen letten. Mocht u het idee hebben dat de schaatsen niet goed scherp zijn, neem dan contact op met de begeleider. Die kan dan eventueel contact opnemen met de ouders om de schaatsen te laten slijpen.

Wij willen u vragen, om alles zo goed mogelijk te laten verlopen en we de kinderen zo snel mogelijk op het ijs willen hebben met goed ondergebonden schaatsen, op de volgende zaken te letten:

  • Wilt u zich langs de baan verspreiden, zodat zoveel mogelijk bankjes bemand/bevrouwd worden.
  • Wilt u, nadat de kinderen op het ijs zijn gegaan, in de gaten houden of er kinderen zijn die met losse schaatsen rijden of dat er schaatsen zijn die verkeerd ondergebonden zijn. Indien nodig de schaatsen vaster maken of opnieuw onderbinden.
  • Graag niet met alle schaatsonderbinders tegelijk koffie gaan drinken, zodat er altijd iemand is om te helpen als tijdens de les schaatsen los of stuk gaan.
  • In geval van kleine ongelukjes de kinderen opvangen, troosten en eventueel een pleister regelen.
  • Bij ernstigere ongevallen op het noodtoestel 33 bellen en onze baancoördinatoren waarschuwen. Het noodtoestel bevindt zich in het kastje met EHBO daarop, wat aan de muur hangt ter hoogte van waar de kinderen de baan opgaan.