Informatie jeugdschaatsen

Het Jeugdschaatsen district Zaanstreek

Jeugdschaatsen Zaanstreek is bedoeld voor kinderen uit de Zaanstreek en Wormerland die in groep 3 t/m 8 zitten. De schaatslessen beginnen op 6 januari 2024, dus zit je in groep 3 t/m 8? Dán kun je met ons mee!

Schaatsen is een prachtige sport en ons doel is jou de beginselen van het schaatsen bij te brengen, waarbij plezier voor het schaatsen natuurlijk voorop staat.

In de periode januari t/m maart zorgt een grote groep enthousiaste vrijwilligers ervoor dat je gedurende 10 zaterdagen schaatsles krijgt. Op de laatste schaatsdag is er zelfs een heuse jeugd-elfstedentocht en een feestelijke diploma-uitreiking. En alle kinderen krijgen een KNSB-erkend schaatsdiploma.

Op verschillende plekken in Zaanstad en Wormerland kun je met de schaatsbus mee die je naar de ijsbaan in Haarlem brengt. Daar krijg je les in een schaatsgroepje van ca. 10 kinderen van jouw leeftijd.

De groepen staan onder leiding van één of zelfs twee begeleiders die ook affiniteit hebben met het schaatsen. Na 50 minuten schaatsles ga je weer terug met dezelfde bus waarmee je bent gekomen. Dat alles onder begeleiding van de vrijwilligers van Jeugdschaatsen Zaanstreek.

Deelname kost € 67,50. Hiermee wordt een abonnement van de ijsbaan en het vervoer met de autobus betaald. De kosten in totaal zijn hoger, maar gelukkig wordt het tekort aangevuld door een aantal sponsoren en een bijdrage van de gemeente Zaanstad.