Hulp bij begeleiden lessen op het ijs

Wij als stichting Jeugdschaatsen Zaanstreek organiseren het schaatsen voor de zaanse kinderen. Om de voortgang te behouden en om het schaatsen van generatie op generatie in leven te houden zullen wij als volwassenen, belangeloze vrijwilligers of ouders de vaardigheden moeten overbrengen aan de jeugd met de toekomst! 
Voor de deelnemers die nu zijn ingeschreven zijn er net voldoende begeleiders om les te geven. 

Echter kunnen wij nog heel veel assistentie gebruiken bij de groepen tijdens de lessen. 
Daarom willen wij een beroep doen op alle (groot)ouders, kennissen van ouders die ooit wel eens geschaatst hebben of nog doen om ons te helpen. Je wordt dan bij een ervaren begeleider ingedeeld en kun je ook wat instructie ontvangen wanneer je over het e.e.a. te kort kennis hebt.
We moeten op dit moment de inschrijvingen dicht zetten omdat er anders niet genoeg vrijwilligers zijn om alle kinderen de begeleiding te geven die zij verdienen. Alleen met meer hulp kunnen wij het maximale deelnemers aantal van 180 kinderen
Dus heb je iets met schaatsen of wil je gewoon alle kinderen de mogelijkheid helpen bieden om met schaatsen in aanmerking te komen. De schaatsvaardigheden bij brengen zodat ze zich zelf kunnen redden op het natuurijs wanneer dat weer in de sloten komt te liggen!